Het verhaal van meneer Heyman

Het verhaal van meneer Heyman

Aan het begin van de eerste lockdown kampt meneer Heyman met benauwdheidsklachten. Hij weet niet goed of het corona is. Al ver voor de lockdown is de diagnose COPD gesteld, maar dit belemmerend hem niet erg. De huisarts voert geregeld checks uit voor zijn COPD. Voor de lockdown was meneer Heyman met vlagen benauwd. De longfunctietest bij de huisarts mislukte echter, maar hier werd verder geen actie op ondernomen.

Het verhaal van Féline

Het verhaal van Féline

In mei 2021 start Féline op de TPG (therapeutische peutergroep) van Merem. Féline gaat eerst naar een regulier kinderdagverblijf, maar al gauw merken haar ouders dat er iets aan de hand is. Ze blijft achter in haar motorische- en cognitieve ontwikkeling. Op aanraden van de kinderarts worden Féline en haar ouders doorverwezen naar Merem.

Een 9,2

"Het hele longrevalidatie team is goud waard. Van bijna immobiel met 24- uurs zuurstof, ben ik na 10 weken zonder zuurstof met rollator lopend naar huis gegaan. Hun kennis, kunde maar zeker ook empathie is van ongeschatte waarde."

Een 9,2
Het verhaal van meneer Kopijn

Het verhaal van meneer Kopijn

Een kleine vijf maanden geleden kreeg meneer Kopijn (64) corona. Na een IC-opname van maar liefst tien weken in het Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar start zijn revalidatietraject bij Merem. Inmiddels zit hij in zijn negende revalidatieweek. ‘’De eerste twee weken waren echt heel zwaar en vermoeiend. Zowel lichamelijk als mentaal merk je dat je bijna het nulpunt bereikt hebt. Daarna kwam ik in een periode waarin ik behoorlijk wat progressie heb geboekt. Vooral de laatste weken gaat het echt de goede kant op’’.

Benieuwd naar de vooruitgang die meneer Kopijn heeft geboekt?

Het verhaal van Wil

Het verhaal van Wil

Wil Henze is ex-COVID patient en heeft na zestien dagen IC-opname en in totaal bijna zes weken ziekenhuis, zeven weken gerevalideerd bij Merem. "Merem staat voor mij voor tomeloze inzet, vakmanschap, adequaat handelen, enorme betrokkenheid, vastberadenheid, doortastendheid, geweldige eenheid en weinig onmin. Met andere woorden, ik kan alleen maar zeggen op een schaal van 0 tot 10 is het voor mij een 10 met een griffel." 

De ervaring van Peter Kemink

De ervaring van Peter Kemink

Peter Kemink heeft twee keer klinisch gerevalideerd bij Merem. Eerst in 2012 twaalf weken en vervolgens in 2018 ook twaalf weken. ‘’De betrokkenheid van het team bij de patiënten is mij altijd bijgebleven, ze staan altijd voor je klaar en zijn altijd bereid om je te helpen. Gewoon toppers!’’.

De ervaring van Anneke de Vos

De ervaring van Anneke de Vos

Anneke heeft 10 weken klinisch gerevalideerd bij Merem. Na veel longaanvallen werd Anneke doorverwezen door haar longarts naar Merem. De eerste kennismaking was bij Anneke thuis.

‘’Wat mij verwonderde was dat ik tijdens deze gesprekken nieuwe inzichten kreeg over COPD, die ik nog niet eerder had gehoord. Ik herkende mij wel duidelijk hierin’’. Daarna werd Anneke uitgenodigd voor een observatie dag , waarin zij gesprekken voerde met behandelaars. ‘’Ik hoopte dat ik bij Merem kon gaan revalideren, uiteindelijk was het antwoord ‘ja”. Ik kwam even op de wachtlijst, ik ben tenslotte niet de enige die geholpen wil worden’’.

Gewoon een dikke 10!

"Geweldig team, kundig en betrokken. Mocht vorig jaar, 2019, 12 weken revalideren maar vooral veel leren. Er is al een aanvraag voor een vervolg, de longarts vond dat na mijn hart operatie, zeer nuttig en zelfs noodzakelijk. Even weer goed op de rit gezet worden. Ik zie er naar uit."

Gewoon een dikke 10!
De revalidatie van Marlene Kamphuis

De revalidatie van Marlene Kamphuis

Marlene Kamphuis heeft 12 weken klinisch gerevalideerd bij Merem voor haar astma. ‘’Mijn traject bestond uit de zorg voor mijn longen, maar ook sporten en een psychologisch traject’’. Essentieel tijdens het revalidatietraject voor Marlene was de begeleiding van haar longarts. ‘’Ze luisterde zo goed naar mij en gaf goede raad, ook met de medicatie’’. 

Een 9,4

"Wat een geweldig team. Hun eerste zorg is de patient. Door goed te luisteren zorgen ze dat je goed kunt revalideren. Vriendelijkheid en behulpzaamheid staat hier voorop. Alle lof voor alle medewerkers."

Een 9,4
Een 9,2

Een 9,2

De behandeling is revolutionair. Een heel team, bestaande uit longarts, longverpleegkundige, psycholoog, logopediste, fysiotherapeut, bewegingstherapeuten, activiteiten therapeuten, diëtiste staan voor je klaar. De empathie is ongekend hoog. Als de bewegingstherapeut bij zwemmen bv. iets opmerkt, is het 5 minuten later al bij fitness bekend. Voor mij is het een lot uit de loterij. Hier leer ik weer op de juiste manier adem te halen, met mijn copd om te gaan. Een stapje terug doen als ik mezelf voorbij loop. Mijn dank is ongekend hoog voor dit geweldige team.