headerfoto ervaringsverhalen

Ervaringsverhalen

Benieuwd hoe anderen de aandacht en behandeling bij Merem Medische Revalidatie hebben ervaren? Een leven met meer mogelijkheden is voor iedereen anders. Onze aandacht en gedrevenheid is voor iedereen gelijk. Lees de verhalen van andere patiënten, vrijwilligers en medewerkers.

Even op adem komen met Eric Peeman

Even op adem komen met Eric Peeman

Eric Peeman woont in Apeldoorn. Al vijftien jaar leeft hij met stabiel COPD, maar de laatste twee jaar veranderde dit drastisch door het corona virus, longembolieën en verschillende exacerbaties (longaanvallen) die uiteindelijk hebben geleid tot ziekenhuisopnames. Door al deze opnames en kuren was Eric behoorlijk verzwakt. Het dagelijks leven werd een uitdaging. Werken, hobby's en ook wandelen met de hond waren niet langer mogelijk.


De doorverwijzing door de longarts naar Merem Medische Revalidatie in Hilversum heeft zijn leven veranderd. Lees hier hoe Eric zijn revalidatiebehandeling heeft ervaren.

Het verhaal van Mandy de Kamper: "Sta bewust stil bij je ademhaling"

Het verhaal van Mandy de Kamper: "Sta bewust stil bij je ademhaling"

Vandaag is het Wereld Astma Dag. In Nederland hebben meer dan 600.000 mensen de ziekte astma. Zij ervaren symptomen als hoesten, benauwdheid, kortademigheid en een piepende ademhaling. Bij een astmapatiënt zijn de longen altijd een beetje ontstoken. Het is echter geen longontsteking, omdat de ontstekingen niet worden veroorzaakt door een bacterie. Ook Mandy de Kamper, een 22-jarige verpleegkundige uit Zaandijk, heeft astma. Vandaag deelt ze haar verhaal over haar langdurige strijd met astma en de succesvolle behandeling bij Merem Medische Revalidatie waardoor ze weer het beste uit haar leven kan halen.

Fysiotherapeut Judith van Tilburg over haar patiënt Astrid Schaper: “Ze ziet altijd een lichtpuntje, ondanks alle tegenslagen”

Fysiotherapeut Judith van Tilburg over haar patiënt Astrid Schaper: “Ze ziet altijd een lichtpuntje, ondanks alle tegenslagen”

Eerder deze week hebben wij het bijzondere verhaal van Astrid Schaper gedeeld. Graag belichten we ook de kant van haar behandelaren. Hoe ervaren zij het om samen met een patiënt een revalidatietraject te doorlopen en iemand weer op weg te helpen om zijn of haar leven weer op te pakken? Vandaag vertelt fysiotherapeut Judith van Tilburg haar verhaal.

Met hart en handen: de zwemvrijwilliger

Met hart en handen: de zwemvrijwilliger

Van het zwembad tot het open atelier: in en om Merem kun je onze vrijwilligers overal vinden. Samen vormen ze een actief en enthousiast team. De inzet van vrijwilligers is voor Merem bijzonder van waarde. Wie zijn onze vrijwilligers eigenlijk? Waarom doen ze wat ze doen? In met hart en handen maken we kennis met onze vrijwilligers. We nemen een kijkje in de keuken van het vrijwilligerswerk én duiken in de motivatie van de vrijwilligers om zich voor Merem in te zetten.

Het verhaal van Jareth en Sverre: dubbele strijd en dubbele liefde

Het verhaal van Jareth en Sverre: dubbele strijd en dubbele liefde

Vandaag is het Zeldzame Ziektedag. Een dag waarop Annemieke en Ronald zich nog meer bewust zijn van de uitdagingen die komen kijken bij het hebben van twee kinderen met een zeldzame ziekte. Eén ding is hen wel duidelijk: geniet ondanks de beperkingen en onzekerheden van elkaar. En dát doet dit gezin uit Nijkerk zeker. Lees hun bijzondere verhaal en de rol die Merem Medische Revalidatie in hun leven speelt.

Met hart en handen: de vrijwilligers voor de intake, observatie en scootmobieltraining

Met hart en handen: de vrijwilligers voor de intake, observatie en scootmobieltraining

Vandaag zetten we het team dat aanstaande patiënten met liefde en aandacht bij de hand neemt bij een intake of observatie. Maak kennis met Marlene en Annet: hoe ziet een dag in het leven van een intake en observatie-vrijwilliger er eigenlijk uit? En waar komt de liefde voor dit vrijwilligerswerk vandaan?

Wereld ergotherapiedag: interview met Marieke en Bas

Wereld ergotherapiedag: interview met Marieke en Bas

Marieke (42) en Bas (31), beiden werkzaam als kinderergotherapeuten bij Merem Medische Revalidatie, delen in dit interview hun passie voor het helpen van kinderen. Met jarenlange ervaring en een gedeelde toewijding, vertellen ze over de veelzijdigheid van hun werk, de interdisciplinaire samenwerking bij Merem en wat het zo leuk maakt om kinderergotherapeut te zijn. We geven je graag een inkijkje hoe ze als ergotherapeuten bijdragen aan het welzijn van kinderen die bij Merem revalideren.

Het verhaal van Marjon de Groot

Het verhaal van Marjon de Groot

Wanneer Marjon de Groot (60) in 2021 van een 2,5 meter hoge trap valt, komt ze ongelukkige op haar achterhoofd terecht. Controle in het ziekenhuis volgt en de arts vertelt haar dat ze een zware hersenschudding of een hersenkneuzing heeft opgelopen. Ze krijgt het advies om een tijdje rustig aan te doen.   Het herstel verloopt moeizaam. Marjon: “Alle prikkels kwamen extreem bij mij binnen. Het geluid van de televisie was te hard, ik raakte snel geïrriteerd, was snel moe en had veel last van hoofdpijn. Dit heeft ook invloed op haar werk als specialistisch ambulant hulpverlener bij het Leger des Heils, waarbij ze mensen met multiproblematiek bezoekt.

Het verhaal van Ferry Muis

Het verhaal van Ferry Muis

Maak kennis met Ferry Muis: 40 jaar, gedreven, gepassioneerd en een sportman in hart en nieren. Ferry heeft al meerdere tegenslagen in het leven gehad maar zijn positieve instelling zorgt altijd weer voor nieuwe kansen. Een fietsongeluk in zijn tienerjaren, waardoor hij aan één oog blind wordt en hersenbeschadiging oploopt, geeft een bijzondere wending aan zijn leven.

Het verhaal van meneer Heyman

Het verhaal van meneer Heyman

Aan het begin van de eerste lockdown kampt meneer Heyman met benauwdheidsklachten. Hij weet niet goed of het corona is. Al ver voor de lockdown is de diagnose COPD gesteld, maar dit belemmerend hem niet erg. De huisarts voert geregeld checks uit voor zijn COPD. Voor de lockdown was meneer Heyman met vlagen benauwd. De longfunctietest bij de huisarts mislukte echter, maar hier werd verder geen actie op ondernomen.

Het verhaal van Féline

Het verhaal van Féline

In mei 2021 start Féline op de TPG (therapeutische peutergroep) van Merem. Féline gaat eerst naar een regulier kinderdagverblijf, maar al gauw merken haar ouders dat er iets aan de hand is. Ze blijft achter in haar motorische- en cognitieve ontwikkeling. Op aanraden van de kinderarts worden Féline en haar ouders doorverwezen naar Merem.

Het verhaal van Zoe

Het verhaal van Zoe

In dit video verhaal vertelt Zoe over hoe ze bij Merem terecht is gekomen. Over haar droom. Hoe het behandelplan eruit heeft gezien en waar ze nu heel erg trots op is.

 

 

De Kinderafdeling

De Kinderafdeling

Een kijkje op de kinderafdeling. Door de ogen van kinderen en hun behandelaren. Wat gebeurt daar allemaal, tijdens zowel een klinische als poliklinische opname? Welke aandoeningen worden er behandeld en hoe ziet een revalidatietraject eruit? Maar misschien nog wel belangrijker en leuker om te horen, hoe wordt de kinderafdeling door de kinderen zelf ervaren?

Het verhaal van Miranda

Het verhaal van Miranda

Hoi, ik ben Miranda Stam-Tork. Ik ben doorverwezen door mijn longarts naar Merem voor mijn COPD en longemfyseem. Ik moest elf weken klinisch revalideren. Ik heb lief en leed gedeeld, maar wat draag ik alle mensen bij Merem een warm hart toe. Want wat ben ik snel vooruit gegaan. Ik kwam namelijk binnen met zuurstof voor overdag en s ’avonds en na twee dagen had ik al geen zuurstof meer nodig. Ik leerde alles in etappes te doen in plaats van alles achter elkaar. ‘’Ik durf met vertrouwen geen zuurstof meer te nemen, ik heb ook weer zoveel vertrouwen gekregen in mezelf’’.

Het verhaal van Hanneke van Pijkeren

Het verhaal van Hanneke van Pijkeren

Hanneke heeft drie weken gerevalideerd bij Merem na een IC-opname door een besmetting met COVID-19. ‘’Het gaat nu goed, ik revalideer nu poliklinisch en ik ga langzaam weer vooruit. Ik ben zeer tevreden over het revalidatietraject bij Merem!’’.

Het verhaal van Cindy Andelbeek-t Hoen

Het verhaal van Cindy Andelbeek-t Hoen

Het begin van het revalidatietraject was ze vooral erg moe en vaak direct buiten adem. Rusten tussen de activiteiten moest ze echt. Maar naarmate het traject vorderde kwam er energie én vooral meer lucht. “Ik leerde vooral te gaan doseren en een betere ademtechniek toe te passen”. Door te zwemmen, te fitnessen en te sporten kreeg ze steeds meer conditie. “Ik kreeg medicatie en ik ging me steeds beter voelen. En wat was ik trots op die extra baantjes die ik kon zwemmen”.

Lorena vertelt over opname Merem

Lorena vertelt over opname Merem

Op 7 augustus 2017 begon mijn avontuur in Heideheuvel, nu officieel Merem genaamd. Enkele weken daarvoor had ik al een korte observaties periode ondergaan, ik wist dus al een beetje wat mij te wachten stond.