Vrienden van Merem

Op 29 mei 2019 is de Stichting Vrienden van Merem ontstaan uit een fusie tussen Stichting Vrienden van de S.T.E.A., Stichting Vrienden van de Trappenberg en Stichting GKZ (Goois Kinderziekenhuis). De stichting wil middelen en projecten ten behoeve van de behandeling en het verblijf van cliënten financieel ondersteunen, en wetenschappelijk onderzoek en innovatie stimuleren en ondersteunen. De stichting heeft geen winstoogmerk.

 

De samenstelling van het bestuur is als volgt:

Voorzitter - Mw. S.V.H. Baas-van Leeuwen (Hilversum)

Secretaris - Dhr. A. de Jong (Huizen)

Algemeen lid -  Dhr. H.W.B. Brandon (Bussum)

Algemeen lid - Mevrouw A. Hagedoorn – Lenterman (Huizen)

Vrienden van Merem

Doel

Het welzijn bevorderen van de jongeren en volwassenen die voor hun revalidatie behandeld worden bij Merem. Om dit welzijn van de patiënten te realiseren is er continu extra vermogen nodig voor o.a.:

 • aangepast oefen- en speelmateriaal;
 • voor kostbare apparaten;
 • fietsen en rolstoelen;
 • voor computers, foto- en communicatie apparatuur;
 • voor een beetje gezelligheid en plezier.

Dit extra vermogen geven donateurs en sponsoren. Met deze fondsen worden kleine en grote wensen voor deze doelgroep onder meer bij Merem Medische Revalidatie gerealiseerd.

Ons steunen?

Merem Medische Revalidatie staat aan de vooravond van de bouw van een nieuwe campus, naast de nieuwbouw van Tergooi MC. Om hiervoor meer gestructureerd projectaanvragen te behandelen heeft de Stichting Vrienden van Merem de hulp ingeroepen van Van Dooren Advies. Zij helpen ons momenteel met het werven en aanstellen van nieuwe bestuursleden en een fondsenwerver.

De komende tijd verwachten wij projecten voor:

 • het mogelijk maken van veilig buiten én in het groen revalideren op de campus;
 • het toegankelijk maken van sport en spel voor kinderen en volwassenen met een beperking.


Daarnaast is er veel aandacht voor innovaties in het nieuw te ontwikkelen sportgebouw. Het stimuleren van bewegen met interactieve elementen staat hierbij centraal waarbij de resultaten op het gebied van revalidatie gemonitord worden. De projecten zullen verder worden toegelicht op een vernieuwd website die later dit jaar wordt gelanceerd!

Wil jij een bijdrage leveren aan het welzijn van alle patiënten die bij Merem Medische Revalidatie behandeld worden, zowel jong als oud? Dat kan! Met een kleine gift, structurele bijdrage of notariële schikking kun jij het verschil maken in het leven van een ander. In overleg is veel mogelijk.

Aanmelden
Via ons secretariaat komen we graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken. Stuur een bericht naar vriendenvanmerem@gmail.com en dan nemen we contact met je op!

Meer weten?
Wil je meer weten over onze projecten of de verschillende donatievormen? Of heb je een andere vraag? Mail naar vriendenvanmerem@gmail.com.

Informatie & contact

 • Stichting Vrienden van Merem is opgenomen in het stichtingenregister van de Kamer van Koophandel te Hilversum onder nummer 41192358.
 • Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer) is 801709258.
 • Het bestuur van de Stichting Vrienden van Merem is onbezoldigd, behoudens een vergoeding voor gemaakte onkosten.
 • Vanwege corona en het vertrek van een aantal bestuurders staan de activiteiten van de stichting op dit moment even on-hold. De werving van nieuwe bestuursleden is ondertussen wel opgestart.

 

Downloads

2022

2021

 

Contact en adresgegevens

Stichting Vrienden van Merem
Soestdijkerstraatweg 129
1213 VX Hilversum

vriendenvanmerem@gmail.com