PGO Merem Medische Revalidatie

Wellicht bent u al bekend met een Patiëntenportaal (zoals bijvoorbeeld MijnMerem) van uw zorgverlener. Hiermee kunt u medische informatie of uw behandelrooster thuis inzien. Alleen heeft elke zorgorganisatie een eigen portaal en die communiceren niet met elkaar. Wilt u altijd snel, gemakkelijk en op een veilige manier toegang hebben tot uw gezondheidsgegevens van al uw zorgverleners, dan kan dat tegenwoordig met een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Hierin kunt u informatie van uw ziekenhuis, huisarts en andere zorgverleners verzamelen en inzien, maar vaak kunt u ook zelf metingen, zoals uw bloeddruk en gewicht of andere relevante gegevens toevoegen. Ook Merem Medische Revalidatie is bij de online platforms aangesloten.

Met een PGO kunt u dus uw eigen gezondheidsgegevens beheren en delen met zorgverleners via een digitaal platform. Dit draagt bij aan een betere samenwerking tussen verschillende zorgverleners. Het is ook handig voor als u bijvoorbeeld op vakantie bent en zorg nodig heeft. Kortom: u krijgt meer de regie.

Er zijn verschillende PGO's waaruit u kunt kiezen en wij nodigen u graag uit om te ervaren hoe handig een PGO kan zijn. Uw ervaring horen wij graag!

Bij Merem houden we de ontwikkelingen rondom PGO's nauwlettend in de gaten. Dit doen we omdat het steeds belangrijker wordt om gegevens uit te wisselen met patiënten en andere zorgverleners. We vinden het heel belangrijk om de veiligheid van de gegevens te waarborgen. Daarbij willen we er ook voor zorgen dat de uitwisseling van gegevens gemakkelijk verloopt.

Kies en probeer een PGO

U kunt nu gemakkelijk toegang krijgen tot uw medische gegevens en behandelingen bij Merem Medische Revalidatie via verschillende PGO's. Het is wel belangrijk om te weten dat alleen u toegang heeft tot deze gegevens en u zich daarom altijd moet aanmelden met uw DigiD.

Kies een PGO uit en haal uw gegevens op. We hebben goede ervaringen met PGO's zoals Quli, Gezondheidsmeter. Het platform UwZorgOnline wordt vaak gebruikt door huisartsen in de regio. Er zijn ook andere PGO's beschikbaar met verschillende functies, zoals het bijhouden van een dagboek of het koppelen van apps of wearables, zoals een smartwatch. Vergelijk en kies de PGO die het beste bij u past.

Heeft u vragen over digitale (zorg)toepassingen? Neemt u dan gerust contact op met de Helpdesk Digitale Zorg. Zij helpen u graag verder!

Uw gegevens zijn veilig!

Een veilige uitwisseling van uw medische gegevens tussen uw persoonlijke gezondheidsomgeving, Merem Medische Revalidatie, uw huisarts en andere zorgorganisaties is van groot belang. Daarom heeft MedMij richtlijnen opgesteld voor de veilige uitwisseling van deze gegevens. PGO's en zorgverleners die het MedMij-label dragen, voldoen aan deze richtlijnen. Via MedMij kunt u op een veilige manier een kopie van uw medische gegevens in uw PGO downloaden. Merem Medische Revalidatie heeft het MedMij-label en voldoet dus aan deze richtlijnen.

Meer informatie over de veiligheid van PGO's kunt u vinden op de website van MedMij.

Meer informatie

 

 

Veelgestelde vragen

Wat is een PGO?
Wat is het verschil tussen een PGO en een Patiëntportaal?
Waarom een PGO gaan gebruiken?
Is een PGO veilig?
Hoe worden mijn gegevens in een PGO beschermd?
Hoe haal ik mijn medische gegevens op?
Wie kunnen mijn gegevens in de PGO bekijken?
Wat is een PGO?
Waarom een PGO gaan gebruiken?
Hoe worden mijn gegevens in een PGO beschermd?
Wie kunnen mijn gegevens in de PGO bekijken?
Wat is het verschil tussen een PGO en een Patiëntportaal?
Is een PGO veilig?
Hoe haal ik mijn medische gegevens op?