Merem maakt voor mij deel uit van de kwaliteit van leven.

Begin dit jaar heeft Meneer Haagsman bij Merem gerevalideerd. Meneer Haagsman is COPD-patiënt. Voor meneer was de beginperiode een lastige periode wat betreft zijn gezondheid. Meneer had last van veel longaanvallen, waardoor intensieve zorg nodig was. Door het verblijf bij Merem in deze intensieve periode, heeft hij vertrouwen en motivatie gekregen om te herstellen. Het vertrouwen en de motivatie heeft hij gekregen door de hulp die werd geboden door de zorg en de verpleegkundigen.

’Het hele team is zó behulpzaam en professioneel. Dan krijg je vertrouwen dat het goedkomt. Ook al ben je hartstikke ziek, je knapt gewoon op, los van de medicatie, door de verzorging, de troost, de expertise, de aandacht, de behandelingssnelheid en het vertrouwen’’.

Na de intensieve periode van herstellen na de longaanvallen, is meneer Haagsman begonnen aan het revalidatieproces. Volgens meneer Haagsman was het een groepsprogramma, iedereen heeft zijn eigen programma, maar het is wel belangrijk om (goed) met elkaar om te gaan, omdat je op sommige momenten gezamenlijke activiteiten hebt, zoals bijvoorbeeld gezamenlijke maaltijden of de sportactiviteiten die worden gegeven. Meneer Haagsman voelt zich na de revalidatieperiode bij Merem heel positief.

‘’Ik zit nu op het niveau dat ik weer kan doen wat ik wil doen. Dat kon ik daarvoor niet. Dat is een winst, het heeft mij alleen maar winst opgeleverd. Ik heb de behandeling bij Merem als zeer positief ervaren’’.

In de tijd bij Merem is meneer Haagsman sterk geworden om veel zelf weer te kunnen doen. Deze kracht heeft meneer gehaald uit de passie en de motivatie van het hele team.

‘’Het gaat om passie, bevlogenheid, expertise. De mensen uit het team bij Merem weten waar zij over praten. Zij halen het beste uit je. Zij laten je ook kennis maken met sommige dingen waarvan je zelf niet wist dat je het kon. Door de motivatie van het team en het vertrouwen dat ze je altijd geven, weet je dat het goedkomt. Het gaat om acceptatie. Je leert bij Merem om de situatie te accepteren. Hierdoor kan je dingen beter oppakken in je leven, niet alleen fysiek, maar ook mentaal’’. 

 

Lees meer Merem verhalen.