Door Merem ontwikkelde trainingsstrategie slaat wereldwijd aan.

De door Peter Klijn ontwikkelde trainingsstrategie, klinisch inspanningsfysioloog en senior onderzoeker van Merem Medische Revalidatie, slaat wereldwijd aan. De American Thoracic Society heeft Peter gevraagd een opiniestuk te schrijven over de trainingsstrategie. “Het is een trainingsstrategie, volgens de niet-lineaire periodisering en is speciaal ontwikkeld voor het opzetten van geïndividualiseerde trainingsprogramma’s voor patiënten met ernstige COPD’’, aldus Peter.

 

 

Het trainingsprogramma kenmerkt zich door een uitgekiende balans tussen intensieve training en minder intensieve training, waardoor herstel en trainingsadaptatie beter kan plaatsvinden. Per training wordt de inhoud aangepast op basis van de huidige mogelijkheden en trainingsrespons per individuele patiënt. Ultiem persoonlijk revalideren noemen wij dat. Met resultaat, want patiënten boeken bewezen, met minder moeite, een beter resultaat dan met klassieke trainingsmethoden. 

Lees meer over deze trainingsstrategie (in het Engels) op de website van Thoracic:
https://www.thoracic.org/members/assemblies/assemblies/pr/quarterly-bite/nonlinear--periodized-exercise-training-in-pulmonary-rehabilitation-the-devil-is-in-the-details.php