Afvaardiging kinderdivisie Merem aanwezig op EACD-congres in Brugge

Afgelopen week waren collega's Floor Van Der Klift, Sandra te Winkel, Ilja van der Sijde - Kramer en Ruud Wong Chung van onze kinderdivisie aanwezig bij het congres EACD+ 2024 in Brugge.

Nieuwe ontwikkelingen en ervaringen werden uitgewisseld en onze collega Floor van der Klift, logopedist op onze locatie op de Marathonlaan in Almere, verzorgde een interessante posterpresentatie. Ze presenteerde haar onderzoek naar het Mini-EDACS, een hulpmiddel om de eet- en drinkvaardigheden van jonge kinderen met cerebrale parese (CP) te classificeren.

Wat heeft Floor onderzocht?
De Nederlandse versie van het Mini-EDACS is betrouwbaar, valide (meet wat het moet meten) en is goed bruikbaar door zowel ouders als logopedisten. Dankzij deze resultaten kan het Mini-EDACS binnenkort gebruikt worden in Nederland. Bovendien heeft Floor met dit onderzoek haar master Evidence Based Practice in Healthcare afgerond (UvA). Het onderzoek was in samenwerking met het Radboudumc. Goed gedaan, Floor!

Bekijk hier de onderzoeksposter over Mini-EDACS, een hulpmiddel om de eet- en drinkvaardigheden van jonge kinderen met cerebrale parese (CP)