Merem Medische Revalidatie Rookvrij!

Vanaf 1 oktober 2019 is Merem Medische Revalidatie geheel rookvrij. In de gebouwen mag al langer niet gerookt worden, maar vanaf oktober geldt ook voor het gehele terrein van Merem in Hilversum een rookverbod. Dit verbod  geldt ook voor de pijp, sigaar, e-sigaret en alle varianten hiervan. 

Steeds meer zorginstellingen zijn of worden rookvrij. Wij willen daarin niet achterblijven, aangezien wij als (long)revalidatiecentrum, kennis- en expertisecentrum een voorbeeldfunctie hebben, als het gaat om gezond gedrag en wij als geen ander weten wat roken voor de gezondheid betekent.

Voor patiënten die roken en voor een klinische opname komen bij de medisch specialistische revalidatie, longrevalidatie of kindergeneeskunde betekent dit, dat zij voor een geplande opname verwezen worden naar de huisarts voor begeleiding om te stoppen met roken. Bij een acute klinische opname zal er aan de patiënt die rookt begeleiding en medicamenteuze ondersteuning geboden worden om niet te roken tijdens de opname.  

Het negeren van het rookvrije beleid leidt tot een gesprek met jouw behandeld arts over hoe wij eventueel verder kunnen helpen. Mocht dit herhaaldelijk gebeuren dan heeft dit invloed op de voortgang van de behandeling bij Merem.

Merem sluit hiermee aan bij de ‘Rookvrije generatie’ en hun doel om ieder kind dat geboren wordt, een kans te geven om volledig rookvrij op te groeien.