24/7 revalideren door inzet “Youtube voor de zorg”.

Binnen Merem Medische Revalidatie is het afgelopen jaar, in samenwerking met arQive, het interactieve Merem mediaplatform ontwikkeld. In dit mediaplatform kunnen professionals en patiënten/ouders ten behoeve van de behandeling veilig bestanden (video’s, foto’s en/of tekst) voor elkaar uploaden, bekijken en gerichte feedback / commentaar geven.

Het ontwikkelde mediaplatform verbindt de behandeling binnen Merem Medische Revalidatie met het oefenen thuis. Via het platform is het mogelijk om “tailor-made” trainingsadviezen, gebaseerd op de medisch specialistische revalidatie-expertise, te delen met de patiënt en het thuisfront via beeld, geluid en tekst. 


Merem heeft als missie om iedereen op de voor hen best passende manier (weer) mee te laten draaien in de maatschappij. De behandeling is hierbij net zo belangrijk als het resultaat ervan, daarom ontwikkelen we samen met de patiënt een persoonlijk behandelplan. Binnen dat behandelplan bieden digitale toepassingen de mogelijkheid om nog vaker voor onze klanten klaar te staan, ook als de fysieke afstand groter is. Meer contactmomenten, sneller gegevens uitwisselen en interactiviteit maakt dat we nog meer aandacht kunnen geven aan onze patiënten.