Voetproblemen

Voetproblemen

Heeft uw patiënt voetklachten zoals bijvoorbeeld pijn, verminderd gevoel of minder kracht in de voeten, een beenlengteverschil, status na een amputatie, wonden aan de voeten bij diabetes mellitus, veranderde voetvorm (verworven of aangeboren), dan kunt u uw patiënt verwijzen naar Merem. Patiënten kunnen worden verwezen door een medisch specialist, huisarts, specialist ouderengeneeskunde of bedrijfsarts.

Behandeling voetproblemen

Het doel van de behandeling is dat de patiënt beter kan lopen, met minder of zonder pijn, goede bescherming van de voeten en een betere drukverdeling onder de voet in de schoen.

 

Schoenenspreekuur

Merem werkt samen met de orthopedisch instrumentmakers van ‘George In der Maur orthopedisch schoentechniek’.  De revalidatiearts en orthopedisch schoenmaker kijken samen naar de voetproblemen en maken samen met de patiënt een plan. Dit bestaat bijvoorbeeld uit een goed schoenadvies of het aanmeten van inlays of orthopedische schoenen. Op alle locaties van Merem is een schoenspreekuur.

 

Spreekuur met de orthopedisch instrumentmaker

Soms is een voetprobleem niet te verhelpen met schoenen of is een orthese een betere oplossing. Er wordt dan samen door de revalidatiearts en orthopedisch instrumentmaker gekeken naar wat de best passende orthese (spalk) is. Wij werken hiervoor samen met de orthopedisch instrumentmakers van ProReva.

Op alle locaties van Merem is er een spreekuur met de instrumentmaker.

 

Diabetisch voetenspreekuur

Voor diabetische voetproblematiek zoals wonden en ulcera, kunnen patiënten gezien worden op het diabetisch voetenspreekuur, waar samengewerkt wordt door revalidatiearts, orthopedisch schoenmaker, vaatchirurg, podotherapeut, -indien nodig- internist en dermatoloog.

Er is een diabetisch voetenspreekuur in ziekenhuis St Jansdal in Lelystad, het Flevoziekenhuis in Almere en ziekenhuis Tergooi in Hilversum.

Locaties

Wij helpen uw patiënt graag op onze locatie in Hilversum, Almere of Lelystad. Een aantal behandelingen vinden plaatst op specifieke locaties, zie de bovenstaande informatie. 

4 stappen revalidatie bij Merem

Vastberaden om iedereen die bij ons komt succesvol te laten revalideren, brengen we uw patiënt stap voor stap dichter bij zijn of haar doel. Bij ons voelt uw patiënt zich gezien, gehoord en begrepen.

  1. Patiënt verwijzen

    Meld uw patiënt aan via Zorgdomein, fax of brief bij de desbetreffende locatie. Voor vragen, neem contact met ons op.

  2. 1e consult

    We bespreken de casuïstiek met uw patiënt en de mogelijkheden. Samen beslissen we wat de beste manier vooruit is.

  3. Revalideren bij ons

    Met een persoonlijk zorgplan, opgesteld samen met een team van specialisten. Alles om gestelde doelen te behalen.

  4. Thuis verder

    We delen onze kennis en expertise met onze revalidatiepartners in de buurt van uw patiënt en zorgen zo voor een soepele overgang naar huis.

Wil je overleggen over een patiënt of vragen over een verwijzing? Wij zijn bereikbaar voor intercollegiaal overleg op 035 688 1411.

Ons team

Drs. A. Block
Drs. A. Block
Revalidatiearts volwassenen
Drs. C. de Boer
Drs. C. de Boer
Revalidatiearts volwassenen
Drs. M. van Disseldorp-Voorendt
Drs. M. van Disseldorp-Voorendt
Revalidatiearts volwassenen
Dr. P. Goossens
Dr. P. Goossens
Revalidatiearts
Drs. J. Michels
Drs. J. Michels
Revalidatiearts volwassenen
Drs. N. van Munster
Drs. N. van Munster
Revalidatiearts volwassenen
Drs. A. van Wisselingh
Drs. A. van Wisselingh
Revalidatiearts volwassenen
Patiënten waarderen ons met een 9,2 op Zorgkaart Nederland!
Patiënten waarderen ons met een 9,2 op Zorgkaart Nederland!

Wachttijden volwassenen - revalidatie (MSR)

  Hilversum Almere Lelystad
Wachtijden zijn in weken
Eerste bezoek revalidatiearts Hilversum 5 Almere 4 Lelystad 3
Observatie Hilversum 10 Almere 6 Lelystad 5
Poliklinische behandeling  Hilversum 3 Almere 4 Lelystad 4
Opname kliniek Hilversum 1 Almere n.v.t. Lelystad n.v.t.

Driemaandelijks gerealiseerde gemiddelde wachttijden per 1 maart 2024

* Aan een poliklinische behandeling gaat altijd een eerste bezoek aan de revalidatiearts vooraf. De vermelde wachttijd betreft dus de wachttijd tussen het eerste bezoek aan de revalidatiearts en de start van de poliklinische behandeling.
*Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen, wordt er een vragenlijst per post verstuurd. De wachttijd gaat in bij ontvangst van de ingevulde vragenlijst. Daarna volgt een uitnodiging voor een eerste bezoek bij de arts. De arts kan doorsturen voor een psychosociale of multidisciplinaire observatie. Op basis van het advies van de arts en naar aanleiding van de observatie vindt er een aanmelding plaats voor poliklinische behandeling.