Onc­olo­gis­che­ re­val­ida­tie

Onc­olo­gis­che­ re­val­ida­tie

Kanker is een ingrijpende ziekte die een grote impact heeft op iemands leven. Dat geldt niet alleen tijdens de ziekte, maar ook in de periode erna. Wie kanker heeft (gehad), heeft vaak last van vermoeidheid, minder conditie en depressiviteit. Ook is het lastig om het dagelijks leven weer op te pakken, thuis en op het werk. Hiervoor bieden wij oncologische revalidatie aan op onze locaties in Almere.

Symptomen na oncologische behandeling

Na het afronden van medische behandelingen en het betreden van een nieuwe fase waarin het gewone leven zich lijkt te hervatten, ervaren veel behandelde kankerpatiënten vaak nog restklachten. Deze kunnen bestaan uit vermoeidheid (bij meer dan 50% van de behandelde patiënten), klachten op seksueel gebied (bij meer dan 50%), depressieve gevoelens (bij 30 tot 50%), arbeidsongeschiktheid (bij 30%) en andere langdurige klachten (bij 15%). Stuk voor stuk zijn dit klachten die aanzienlijk kunnen belemmeren bij het oppakken van het leven. Neem eens de tijd om te overdenken welke invloed ze kunnen hebben op persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken, sporten, uitgaan en werk.

De revalidatie

Merem heeft een speciaal revalidatieprogramma samengesteld voor (ex-)kankerpatiënten. In dit programma wordt ondersteuning geboden bij het herstel van kanker, het oppakken van het dagelijks leven en het omgaan met de gevolgen van de ziekte. Daarnaast wordt hulp geboden bij het verbeteren van de conditie en het energieniveau. Samen zetten we de schouders eronder om de fase na kanker zo goed mogelijk in te vullen. Dit doen wij met veel expertise en toewijding.

Bij Merem werken we met een interdisciplinaire aanpak, die uniek is voor de regio. Onze specialisten hebben elk hun eigen discipline en hebben veel onderling contact met elkaar. Zo kunnen ze een optimale begeleiding bieden bij de fysieke en mentale gevolgen van kanker.

Individuele behandeling

De keuze van specialisten die worden ingeschakeld voor de behandeling hangt af van de aard van de klachten en de gewenste hulp. Bij oncologische revalidatie worden meestal specialisten als een fysiotherapeut, bewegingstherapeut, ontspanningstherapeut, ergotherapeut, maatschappelijk werker en/of psycholoog betrokken. De duur van de behandeling wordt bepaald door onze revalidatiearts en behandelteam in samenspraak met de patiënt.

Eerstelijns netwerk

Bij minder complexe klachten en wanneer één therapeut, bijvoorbeeld een fysiotherapeut, voldoende lijkt, dan is het mogelijk dat u terecht kunt bij het netwerk oncologische revalidatie Almere (NORA). Almere heeft sinds enkele jaren een eerstelijns netwerk met therapeuten die gespecialiseerd zijn in oncologie. Momenteel bestaat het netwerk uit fysiotherapeuten, een ergotherapeut, een diëtist en een logopediste, en het netwerk breidt zich nog steeds uit. Dit netwerk is gevestigd in Almere. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website: https://www.noralmere.nl

Locaties

Wij helpen je graag op onze locaties in Almere.

4 stappen revalidatie bij Merem

Vastberaden om iedereen die bij ons komt succesvol te laten revalideren, brengen we je stap voor stap dichter bij je doel. Bij ons voel je je gezien, gehoord en begrepen.

 1. Verwijzing

  Vraag specifiek bij je arts naar een verwijzing voor Merem Medische Revalidatie.

 2. Kom kennismaken

  We kijken en luisteren naar je. Samen beslissen we wat voor jou de beste manier vooruit is.

 3. Bij ons revalideren

  Met een persoonlijk zorgplan, opgesteld samen met een team van specialisten. Alles om jouw doel te behalen.

 4. Thuis verder

  We delen onze kennis en expertise graag met onze revalidatiepartners bij jou in de buurt en zorgen zo voor een soepele overgang naar huis.

Patiënten waarderen ons met een 9,2 op Zorgkaart Nederland!
Patiënten waarderen ons met een 9,2 op Zorgkaart Nederland!

Wachttijden volwassenen - revalidatie (MSR)

  Hilversum Almere Lelystad
Wachtijden zijn in weken
Eerste bezoek revalidatiearts Hilversum 5 Almere 4 Lelystad 3
Observatie Hilversum 10 Almere 6 Lelystad 5
Poliklinische behandeling  Hilversum 3 Almere 4 Lelystad 4
Opname kliniek Hilversum 1 Almere n.v.t. Lelystad n.v.t.

Driemaandelijks gerealiseerde gemiddelde wachttijden per 1 maart 2024

* Aan een poliklinische behandeling gaat altijd een eerste bezoek aan de revalidatiearts vooraf. De vermelde wachttijd betreft dus de wachttijd tussen het eerste bezoek aan de revalidatiearts en de start van de poliklinische behandeling.
*Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen, wordt er een vragenlijst per post verstuurd. De wachttijd gaat in bij ontvangst van de ingevulde vragenlijst. Daarna volgt een uitnodiging voor een eerste bezoek bij de arts. De arts kan doorsturen voor een psychosociale of multidisciplinaire observatie. Op basis van het advies van de arts en naar aanleiding van de observatie vindt er een aanmelding plaats voor poliklinische behandeling.

Merem verhalen: wat was de uitdaging en hoe ziet de vooruitgang eruit?
Merem verhalen: wat was de uitdaging en hoe ziet de vooruitgang eruit?