Ne­uro­log­isc­he ­aan­doe­nin­gen

Ne­uro­log­isc­he ­aan­doe­nin­gen

Neurologische aandoeningen is de verzamelnaam voor een groot aantal aandoeningen van de hersenen. Bekende voorbeelden bij kinderen zijn: aangeboren hersenletsel, letsel bij ongeval, infecties van de hersenen en epilepsie. Bij een neurologische aandoening is het zenuwstelsel aangedaan.

Symptomen neurologische aandoeningen

Neurologische aandoeningen veroorzaken hele verschillende symptomen. Problemen met het leren lopen en spreken, verlamming, spierzwakte, minder coördinatie, gevoelsverlies, insulten, verwardheid en pijn zijn een paar voorbeelden.

Wanneer kun je bij ons terecht? 

Met een neurologisch onderzoek stellen neurologen vast of iemand een neurologische aandoening heeft. Dit gebeurt meestal in een ziekenhuis. Een neuroloog kan verwijzen naar ons. Vraag naar de mogelijkheden en neem contact met ons op als je hulp nodig hebt.

Met revalidatiebehandeling kunnen we zorgen dat je (kind) voortaan zo goed mogelijk kan meedoen aan passende en gewenste activiteiten.

 

De therapeutische peutergroep is bedoeld voor kinderen van anderhalf tot vier jaar. Het is een intensieve behandeling, met een of meer dagen of dagdelen per week in een groep. We proberen ontwikkelingsproblemen te voorkomen, door veel aandacht te hebben voor het stimuleren van alle aspecten van de ontwikkeling van het kind. Al spelend worden leervaardigheden, motorische vaardigheden, communicatie, sociaal emotionele ontwikkeling en zelfredzaamheid gestimuleerd, afhankelijk van de behoeftes.

 

Observatie

Om ons beeld zo compleet en betrouwbaar mogelijk te maken, kunnen we starten met een observatie. Hoe lang deze observatie duurt, verschilt per kind. Na deze periode schrijven onze behandelaars samen een verslag. Dit bespreken we en er zit een advies in over welke therapie we aanraden, en op welke locatie.

 

Behandelplan en weekprogramma

Samen met het behandelteam schrijft de revalidatiearts het behandelplan met doelen en therapieën. De behandelaars wisselen regelmatig informatie uit en bespreken hoe de therapie verloopt. Onze revalidatiearts houdt contact met de huisarts en de specialisten van het ziekenhuis.

 

Bespreking revalidatieplan

Na ongeveer zes weken komen de behandelaars, ouders en het kind bij elkaar om de revalidatie te bespreken. De behandelaars en ouders maken hiervoor een verslag. We maken afspraken voor de rest van de behandeling en ook hier maken we weer een verslag van.

 

Nazorg

Als we alle doelen hebben bereikt, bespreken we het stoppen met de behandeling. Waarschijnlijk is er nog wel een tijdje controle door de revalidatiearts. Soms is er nog een periode aanvullend therapie nodig in de buurt, bij een fysiotherapeut of andere therapeut.

Locaties 

Wij helpen je (kind) graag op onze locaties in HilversumAlmere of Lelystad.

 

 

 

4 stappen revalidatie bij Merem

Vastberaden om iedereen die bij ons komt succesvol te laten revalideren, brengen we je (kind) stap voor stap dichter bij het doel. Bij ons voel je je gezien, gehoord en begrepen.

  1. Verwijzing

    Vraag specifiek bij de arts naar een verwijzing voor Merem Medische Revalidatie.

  2. Kom kennismaken

    We kijken en luisteren naar je (kind). Samen beslissen we wat de beste manier vooruit is.

  3. Bij ons revalideren

    Met een persoonlijk zorgplan, opgesteld samen met een team van specialisten. Alles om het doel te behalen.

  4. Thuis verder

    We delen onze kennis en expertise graag met onze revalidatiepartners bij jou in de buurt en zorgen zo voor een soepele overgang naar huis.

Ons team

Drs. R. van Delft
Drs. R. van Delft
Kinderrevalidatiearts
Drs. K. Folmer
Drs. K. Folmer
Kinderrevalidatiearts
Patiënten waarderen ons met een 9,2 op Zorgkaart Nederland!
Patiënten waarderen ons met een 9,2 op Zorgkaart Nederland!

Wachttijden kinderen - revalidatie

  Hilversum Almere Lelystad
Wachtijden zijn in weken
Eerste bezoek revalidatiearts Hilversum 5 Almere 7 Lelystad 6
Observatie Hilversum 1 Almere 5 Lelystad 2
Poliklinische behandeling Hilversum 2 Almere 4 Lelystad 4
Opname kliniek Hilversum n.v.t. Almere n.v.t. Lelystad n.v.t.

Driemaandelijks gerealiseerde gemiddelde wachttijden per 1 september 2024

 

Merem verhalen: wat was de uitdaging en hoe ziet de vooruitgang eruit?
Merem verhalen: wat was de uitdaging en hoe ziet de vooruitgang eruit?