Mo­tor­isc­he ­pro­ble­men

Mo­tor­isc­he ­pro­ble­men

Kinderen hinkelen en huppelen, strikken hun veters, leren schrijven en vertellen honderduit. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het niet altijd. Sommige kinderen leren deze alledaagse bezigheden met zeer veel moeite. Soms zitten, kruipen en lopen baby’s later dan hun leeftijd doet vermoeden.

 

Vaak zien leerkrachten de problemen in de motoriek als eerste. Knippen, tekenen en schrijven zijn moeilijk voor iemand met motorische problematiek. Maar ook meedoen met gym of spelen op het schoolplein. Sommige scholen volgen hun leerlingen ook in hun motorische ontwikkeling.

Symptomen motorische problematiek

Kinderen met motorische problematiek zijn vaak onhandig of houterig, vallen veel of stoten zich regelmatig. Ze hebben een opvallende houding, met lage of juist hoge spierspanning. Ook is er vaak sprake van angst om te bewegen. Ze hebben te weinig spierkracht en bewegen niet, of juist te krachtig. Ze zijn vaak vermoeid en druk en hebben dus moeite met stilzitten en concentreren. Iets duidelijk onder woorden brengen valt hen ook niet mee.

Wanneer kun je bij ons terecht? 

Als je een van de symptomen herkent, kun je dit (je ouders laten) bespreken met de meester, juf, huisarts of een kinderfysiotherapeut. Zij kunnen zorgen voor een juiste doorverwijzing. Ook zien zij vaak wel de fijn- of grofmotorische problemen.

Behandeling motorische problematiek

Als je (kind) kampt met een motorische problematiek, gaan we helpen door gericht te oefenen. En we denken graag mee over oplossingen. Zo kun je wel een andere oefening doen als iets bij gym te moeilijk is. Of je typt tekst op een computer, zodat je niet veel met de hand hoeft te schrijven.

 

Vóór de start van de behandeling, willen wij heel graag weten waar (jij en) je ouders hulp bij willen. We noemen dit de hulpvraag. Ons team bestaat uit een observatie- en een behandelteam. Samen bekijken we hoe jij functioneert, welke problemen daarbij ontstaan en wat je hulpvraag is.

 

Met dat als basis maken we, samen met (jou en) je ouders, een plan speciaal voor jou. Als we je gaan helpen, en dat doen we graag, is ons belangrijkste doel: zorgen dat jij je dagelijkse dingen goed kunt doen. Daar gaan we honderd procent voor!

Locaties 

Wij helpen je (kind) graag op onze locaties in Hilversum, Almere of Lelystad.

 

4 stappen revalidatie bij Merem

Vastberaden om iedereen die bij ons komt succesvol te laten revalideren, brengen we je (kind) stap voor stap dichter bij het doel. Bij ons voel je je gezien, gehoord en begrepen.

  1. Verwijzing

    Vraag specifiek bij de arts naar een verwijzing voor Merem Medische Revalidatie.

  2. Kom kennismaken

    We kijken en luisteren naar je (kind). Samen beslissen we wat de beste manier vooruit is.

  3. Bij ons revalideren

    Met een persoonlijk zorgplan, opgesteld samen met een team van specialisten. Alles om het doel te behalen.

  4. Thuis verder

    We delen onze kennis en expertise graag met onze revalidatiepartners bij jou in de buurt en zorgen zo voor een soepele overgang naar huis.

Ons team

Drs. R. van Delft
Drs. R. van Delft
Kinderrevalidatiearts
Drs. K. Folmer
Drs. K. Folmer
Kinderrevalidatiearts
Patiënten waarderen ons met een 9,2 op Zorgkaart Nederland!
Patiënten waarderen ons met een 9,2 op Zorgkaart Nederland!

Wachttijden kinderen - revalidatie

  Hilversum Almere Lelystad
Wachtijden zijn in weken
Eerste bezoek revalidatiearts Hilversum 7 Almere 6 Lelystad 7
Observatie Hilversum 3 Almere 7 Lelystad 6
Poliklinische behandeling Hilversum 3 Almere 5 Lelystad 3
Opname kliniek Hilversum n.v.t. Almere n.v.t. Lelystad n.v.t.

Driemaandelijks gerealiseerde gemiddelde wachttijden per 1 december 2024

 

Merem verhalen: wat was de uitdaging en hoe ziet de vooruitgang eruit?
Merem verhalen: wat was de uitdaging en hoe ziet de vooruitgang eruit?