Klinische behandeling / volwassenen

Soms is een intensieve vorm van revalideren noodzakelijk voor herstel. Dit kan voorkomen na een acute aandoening (denk hierbij aan een beroerte), of een langdurige aandoening waar intensieve aandacht voor nodig is. U heeft dan 24 uur per dag zorg nodig en wordt dan opgenomen op onze zorgcampus in Hilversum. Dit noemen we klinische revalidatie.

 

Zorgcampus

Tijdens klinische revalidatie woont u tijdelijk op onze zorgcampus. Dit verblijf proberen we zo aangenaam mogelijk te maken, middels éénpersoons kamers, een eigen badkamer, gratis wifi, veel faciliteiten ter ontspanning en ruimte voor uw omgeving, die ook meer dan welkom zijn op de campus. Doordeweeks volgt u overdag een intensief en persoonlijk behandelprogramma, wat in het teken staat van fysiotherapie, sport, ergotherapie, logopedie en gesprekken met een psycholoog of maatschappelijk werker. De maaltijden nuttigt u, waar mogelijk, altijd met mede-patiënten in de gezellige woonkamers die we op de diverse afdelingen hebben. Ook in de avonduren kunt u hier ontspannen, maar kunt u ook rustig terug trekken op uw eigen kamer. In de weekenden gaat u, als dat mogelijk is, naar huis. Wij geloven dat de combinatie tussen revalideren op een van onze vestigingen in combinatie met thuis waar u alles in de praktijk kunt brengen, essentieel is voor uw vooruitgang.

Met een interdisciplinair team wordt er intensief samengewerkt om uw persoonlijke doelen te behalen. Uw stem is degene waar wij naar luisteren en blijft doorslaggevend, zelfs als praten (nog) lastig is. Omdat we korte lijnen hebben en er veel contact is tussen u, uw familie en uw team, weten we wat er bij u speelt en kunnen we snel anticiperen op verbeteringen in uw behandelplan.