Voor alle secretaresses van Merem: een dikke dank je wel!

Vandaag is het een bijzondere dag. Een dag waarop we onze waardering uitspreken voor onmisbare schakels bij Merem Medische Revalidatie: onze geweldige secretaresses. We spraken met Geke en Karin, beiden werkzaam bij het medisch secretariaat op onze locatie in Hilversum.

Ze zitten wat onwennig aan de tafel. “Zo vaak worden we niet voor interview gevraagd,” zegt Geke die al bijna 45 jaar een baken van stabiliteit, toewijding en wijsheid vormt binnen de muren van het medisch secretariaat van Merem. “Ja, wat een tijd, he? Ik ben begonnen bij De Trappenberg in Huizen en daarna zijn we verhuisd naar Hilversum. Als medisch secretaresse vorm je samen met de artsen een team. Elke taak die ik aanpak vraagt om enige creativiteit. In hectische tijden moet je goed je hoofd erbij houden. Dan helpt het als je stressbestendig bent, maar dat geldt voor ons allemaal”, aldus Geke.

Gezellig team
Karin werkt sinds zes maanden bij Merem op het medisch secretariaat. Ze voelt zich als een vis in het water. Ze vertelt: “In het begin duizelde het me echt. Er zijn zoveel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden; patiënten, behandelaren in verschillende roosters, systemen leren kennen en rekening houden met de verschillende disciplines die bij Merem met elkaar samenwerken. Voor Geke is dat allemaal vanzelfsprekend, maar ik moest echt wel even mijn weg vinden. Het werk gaat me nu goed af en ik ben helemaal opgenomen in ons gezellige team. En we houden het ook extra gezellig, omdat we ieder jaar iets extra leuks doen met het team.”

Op de vraag wat het werk zo uitdagend maakt, geeft Karin stellig antwoord: “Geen dag is hetzelfde. Iedere dag is het puzzelen om alles voor patiënten en artsen zo soepel mogelijk te laten verlopen. En dát maakt het werk van secretaresse bij Merem juist zo leuk!” Geke vult aan: “Karin, jouw enthousiasme is echt aanstekelijk. Geen dag is hetzelfde met jou aan boord. Iedere werkdag is een klein avontuur, waarbij we elkaar helpen, overleggen en bepalen wat de juiste koers is. Secretaresses hebben een brede kijk op het werk en op onze patiënten. De frisse blik van Karin als nieuwkomer is verhelderend en brengt nieuwe perspectieven naar voren.”

Pensioen
Geke gaat volgend jaar genieten van haar welverdiende pensioen: “Ik ga het echt missen: ons team, de patiënten, de artsen, maar het is mooi geweest.” Karin vult enthousiast aan: “Geke, jij bent echt een voorbeeld voor ons allemaal. Je bent niet alleen een secretaresse, maar ook een mentor, een luisterend oor en een bron van positiviteit voor ons team. Jouw vermogen om alles in goede banen te leiden, zelfs op de drukste dagen, is werkelijk bewonderenswaardig.”

Alle secretaresses bij Merem, van management tot raad van bestuur en medisch secretariaat, vormen een onverslaanbaar team met een onmetelijke impact op ons revalidatiecentrum. Daarom willen we jullie vandaag extra bedanken. Voor jullie inzet, toewijding en onmisbare bijdrage aan Merem en alle patiënten en hun naasten.

Geniet van jullie dag!