Samenwerking Merem, ProReva en Vereniging KorterMaarKrachtig

→ Lees hier het artikel van onze revalidatiearts Terezka Mollee in het ledenblad van 'Korter Maar Krachtig'. Bronvermelding: Kort & Krachtig nr. 34/juni 2022. 

 

Merem en ProReva werken intensief samen om patiënten die een amputatie hebben ondergaan een passende prothese te geven en hier zo goed als mogelijk mee te leren functioneren en te mobiliseren.
Vereniging KorterMaarKrachtig is de landelijke vereniging voor mensen met een amputatie en/of aangeboren reductie van een ledemaat.
Wij werken met elkaar samen, omdat we het belangrijk vinden dat patiënten goed en volledig geïnformeerd worden over een amputatie en de gevolgen hiervan. Wij proberen kennis en kunde bij elkaar te brengen, van elkaar te leren en deze kennis en ervaringen weer te delen met onze patiënten.

 

Een manier om kennis te delen is het organiseren van gezamenlijke informatiebijeenkomsten. De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 31 augustus van 13:00 - 15:00 uur bij Merem in Hilversum. Dit is een samenkomst voor patiënten die een amputatie moeten ondergaan of (net) hebben ondergaan. Ook patiënten die lang geleden een amputatie hebben ondergaan, en/of een nieuwe prothese nodig hebben kunnen tijdens deze samenkomst informatie krijgen over een prothese en spreken met ervaringsdeskundigen op dit gebied.

Tijdens deze samenkomst wordt er informatie gegeven over protheses door een instrumentmaker en kan de prothesewerkplaats worden bezocht. Ook is er een gespecialiseerd amputatie en prothesiologie fysiotherapeut aanwezig zijn, die meer kan vertellen over de behandeling na een amputatie. Daarnaast is er de gelegenheid om een kijkje te nemen in het zwembad en het looplaboratorium. Een mooie samenwerking, waarin we gezamenlijk kijken hoe we patiënten kunnen begeleiden naar een leven met meer mogelijkheden.