Plannen voor een revalidatiecampus bij Merem

Merem, kenniscentrum op het gebied van medische revalidatie, kondigt met trots de plannen aan voor een gloednieuwe revalidatiecampus. Deze ambitieuze ontwikkeling, onder leiding van bestuurders Susanne van Vegten en Paulien Goossens, biedt de beste medische revalidatiezorg voor de regio. Merem biedt zorg aan zowel kinderen als volwassenen met complexe of meervoudige problemen, waarbij patiënten terecht kunnen voor een juiste diagnose en behandeling.

"Met een nieuwe revalidatiecampus kunnen we onze zorg, behandelingen en therapieën vormgeven volgens de laatste inzichten", zegt van Vegten. "De campus zal aan de groeiende behoeften van onze gemeenschap voldoen en zal een belangrijke rol spelen in de gezondheidszorg van de regio. We zijn ervan overtuigd dat het een positief verschil zal maken in het leven van veel mensen."

De revalidatiecampus zal een unieke combinatie zijn van revalidatie op zijn breedst, in alle mogelijke, innovatieve vormen: behandeling, therapieën, diagnostiek, advies, sport en een gezonde leefstijl. Het zal dé plek zijn waar specialisten, behandelaren, (sport)artsen en andere (zorg)partners uit de omgeving samenwerken aan de vooruitgang van het functioneren van patiënten. Dit alles wordt ondersteund door de nieuwste technologieën en apparatuur, en wordt gebaseerd op de jarenlange expertise op het gebied van medische revalidatie, gecombineerd met wetenschap.

Bij Merem kijken ze nét even anders naar hetzelfde, waardoor grenzen worden verlegd dat leidt tot vernieuwende inzichten, kennis en ervaring. Goossens benadrukt dat bij Merem maatwerk en samen beslissen voorop staan, met het persoonlijk behandelplan als leidraad. “Samen met onze patiënten maken we een keuze voor een behandeling die past bij de mogelijkheden en wensen. Patiënten revalideren bij ons op een manier die voor hen werkt en waarbij ze het behaalde resultaat ook vast kunnen houden. Zo houden ze de regie over hun eigen leven.”

Kennis en expertise wordt ontwikkeld, samengebracht en gedeeld met de zorgorganisaties in de regio om de beste revalidatie, behandelingen en mogelijkheden te kunnen bieden. Het doel is om alle zorg naadloos in elkaar over te laten gaan en op elkaar aan te laten sluiten. Merem werkt intensief samen met partners binnen en buiten de gezondheidszorg die bijdragen aan een inclusieve samenleving, zodat patiënten weer mee kunnen doen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Op het Merem-terrein in Hilversum is ook de mytylschool De Trappenberg, onderdeel van Stichting De Kleine Prins, gesitueerd. Ed Knies, bestuurder van Stichting De Kleine Prins; “We werken al intensief samen met Merem. Het zou fantastisch zijn als deze revalidatiecampus gerealiseerd kan worden. Het biedt een enorme meerwaarde qua mogelijkheden, aanbod van zorg en expertise. Niet alleen voor de kinderen van onze school, maar ook op regionaal niveau.”

Bij Merem kijkt men reikhalzend uit naar de start van de bouw van de revalidatiecampus en de verwezenlijking van hun droom voor een duurzame zorgomgeving.