Nieuwe ontwikkelingen in de raad van commissarissen bij Merem Medische Revalidatie

Merem Medische Revalidatie kondigt met genoegen de benoeming aan van twee nieuwe leden en een nieuwe voorzitter in de raad van commissarissen, alsmede de hernieuwde benoeming van een zittend lid. Deze veranderingen markeren een belangrijke stap in het versterken van de toezichts- en adviesstructuur van Merem.

Nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen
Vanaf 1 december 2023 zal de heer Hans Schoo het voorzitterschap van de raad van commissarissen overnemen. Zijn benoeming markeert een nieuw hoofdstuk in het leiderschap van de raad. Hans Schoo brengt een rijke ervaring met zich mee. Na diverse managementfuncties binnen de thuiszorg en het Antoni van Leeuwenhoek Instituut heeft hij als inspecteur bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gewerkt. Momenteel is hij lid van de raad van bestuur van het Rijnstate ziekenhuis en lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

Hans Schoo volgt mevrouw Lutgarde Liezenberg op. Per 1 december 2023 treedt zij af vanwege het voltooien van haar tweede zittingstermijn. Met dankbaarheid neemt Merem afscheid van de vertrekkende voorzitter van de raad van commissarissen. Haar toewijding, toezicht en de wijze waarop zij heeft bijgedragen aan het vormgeven van beleid wordt zeer gewaardeerd.

Nieuwe leden van de raad van commissarissen
Per 1 november 2023 is mevrouw Anna van den Breemer toegetreden tot de raad van commissarissen van Merem Medische Revalidatie. Ook verwelkomt Merem de heer Jasper Meijer, die vanaf 1 maart 2024 deel zal uitmaken van de raad. Beide benoemingen hebben een looptijd van vier jaar. De kennis en expertise van de nieuwe leden op grote thema’s als digitale transformatie en passende eigentijdse huisvesting draagt bij aan de verdere ontwikkeling van Merem Medische Revalidatie als toonaangevend revalidatiecentrum.

Over Merem Medische Revalidatie
Merem is expert op het gebied van medische specialistische revalidatie en complex chronische longaandoeningen met vestigingen in Hilversum, Almere en Lelystad. Ze zijn vastberaden om succesvolle revalidatie te bieden door samen met de cliënt een maatwerk behandelplan op te stellen. Hierin komen persoonlijke behoeften, teamkennis en beschikbare data samen. De revalidatie is gericht op het behalen én behouden van resultaten, zodat cliënten de regie over hun eigen leven behouden. Als kenniscentrum delen ze expertise en werken ze intensief samen met bevlogen (revalidatie)partners, waarbij ze differentiaal diagnostisch meedenken en innovatief handelen volgens de nieuwste inzichten.