De beste en meest menselijke revalidatiebehandeling

Op 9 november 2023 gaven Merem en BeterDichtbij op het DCRM-congres samen een workshop voor revalidatieartsen: “Equality and inclusivity of rehabilitation is in danger. Can hybrid care help us making a paradigm shift?”. De inleiding werd verzorgd door Paulien Goossens, revalidatiearts en lid raad van bestuur van Merem. Hierin legde ze uit dat we anders moeten gaan werken om zorg toegankelijk te houden. Hybride zorg kan ons daarbij helpen.

Onze manager ICT Ton Hafkamp presenteerde een digitale roadmap die ons de weg wijst naar de beste en meest menselijke revalidatiebehandeling. De roadmap helpt om focus aan te brengen en om van dromen en denken naar doen te komen. In de digitale transitie is samenwerken van essentieel belang. Samenwerken met elkaar, maar zeker ook met aanbieders van digitale oplossingen.

Sander Bijl, oprichter van BeterDichtbij, legde uit dat BeterDichtbij als missie heeft de “zorg voor u makkelijker te maken”. Bijvoorbeeld door de communicatie tussen zorgverleners en patiënten te verbeteren. Jeroen Raijmakers, ervaringsdeskundige, deelde zijn ervaringen met Merem. Hij sprak waardering uit voor de empathie en kennis van het revalidatieteam. Ook gaf hij duidelijke tips hoe zijn regie beter vorm had kunnen krijgen. Anouk van Oers, revalidatiearts bij Merem met een speciale interesse in digitalisering, inspireerde de 60 deelnemers om na te denken hoe de revalidatie van de toekomst eruit kan zien én waar we morgen al mee kunnen beginnen.

De uitkomsten van de workshop worden verwerkt in een artikel dat wordt aangeboden aan het Nederlands Tijdschrift voor Revalidatiegeneeskunde.