Let op! Dit zijn onze maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

 

Naar aanleiding van de persconferentie van 2 november jl. is Merem genoodzaakt om een aantal Covid-maatregelen bij te stellen. Hierbij geven wij u een update van de COVID-maatregelen binnen de klinische afdelingen van Merem.

 

1.5 meter afstand – er wordt dringend geadviseerd om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden.

Binnen groepsbehandelingen en in sommige situaties op de klinische afdeling zal het niet helemaal lukken om anderhalve meter afstand te houden. Bespreek het graag met onze medewerkers als u meer afstand wilt houden.

 

Mondkapjes – het dragen van mondkapjes tijdens het bewegen door de binnenruimtes van Merem is verplicht.

Wanneer u hier ernstige bezwaren tegen heeft of veel hinder van heeft kunt u dit met uw behandeld arts bespreken. Op uw kamer en tijdens maaltijden e.d. hoeft u het mondkapje niet te dragen.

 

Bezoekregeling

De huidige bezoekregeling blijft gehandhaafd. Op dit moment mag u 2 bezoekers binnen ontvangen. Kinderen onder de 13 jaar niet meegerekend.

Ontvangt u uw bezoek buiten, dan geldt een onbeperkt aantal bezoekers.

Indien u niet-gevaccineerde bezoekers ontvangt, verzoeken wij u vriendelijk deze bezoekers buiten te ontvangen, in verband met de veiligheid van uw mede patiënten.

 

Verdere maatregelen/Verzoeken

- Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid en/of koorts? Blijf thuis en bel uw locatie.


- Heeft u een huisgenoot met koorts? Blijf thuis en bel ons op hetzelfde telefoonnummer.


- Bent u onlangs in een gebied geweest wat tijdens uw verblijf door het Ministerie van Buitenlandse Zaken is gekenmerkt als oranje of rood? Blijf thuis en bel uw locatie. Kijk  voor de actuele reisadviezen op www.nederlandwereldwijd.nl


- Bij het betreden van een gebouw van Merem wordt u verzocht uw handen (en eventueel die van uw kind) te wassen en/of te desinfecteren. De faciliteiten zijn hier voor aanwezig.


- Bij entree verzoeken wij u om u altijd eerst te melden bij de receptie van uw locatie. Zij vragen u naar uw actuele gezondheidssituatie.

Algemeen
Wanneer u met eigen vervoer komt, probeer dan ongeveer 10 minuten voor de afspraak aanwezig te zijn. Neem maximaal één begeleider mee naar uw afspraak. Wanneer het druk is bij Merem kan het zijn dat we de begeleider verzoeken om buiten te wachten (behalve bij kinderen die bij ons patiënt zijn).

Houd in de wachtkamer en in de gebouwen zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot medewerkers en/of andere patiënten binnen Merem.

Tijdens de behandeling zullen artsen en/of behandelaren waar nodig dichter dan 1,5 meter bij u of uw kind komen, zij zullen indien noodzakelijk gebruik maken van de juiste beschermingsmiddelen.

Vragen?

Heeft u vragen over uw bezoek en/of onze maatregelen, neem dan contact met ons op.