Behandelvormen volwassenen

Revalideren bij Merem is meer dan herstellen, het is topsport en in veel gevallen ‘life changing’. Chronische en acute aandoeningen hebben zowel lichamelijk, sociaal als geestelijk grote gevolgen. Het is mogelijk dat je ondanks optimale zorg door huisarts en/of andere artsen, klachten blijft houden die je beperken in je dagelijks leven.

Behandelvormen volwassenen

Behandelingen

Als patiënt bij Merem ben je de belangrijkste schakel in het interdisciplinaire team en werk je samen met alle expertises aan één, persoonlijk behandelplan voor jouw specifieke vooruitgang. Jouw stem is degene waar wij naar luisteren en blijft doorslaggevend, zelfs als praten (nog) lastig is. Wij staan voor je klaar, denken in mogelijkheden, creëren oplossingen, geven nooit op en doen er alles aan om jou je doel te laten behalen.

Na je aanmelding bij Merem, bekijken we – samen met jou – welke behandeling het beste bij je past. Je hebt diverse gesprekken met een (revalidatie)arts, vaak ook met andere behandelaren, om zo tot jouw persoonlijke behandelplan te komen. Dit kan een poliklinische- of klinische behandeling zijn bij Merem, maar ook een behandeling in de eerste lijn of bij een ander behandelcentrum. Voorop staat dat wij je altijd vooruit helpen.

Poliklinisch

We streven ernaar patiënten zo veel mogelijk poliklinisch te behandelen. Uit ervaring weten we dat de thuisomgeving een positieve invloed kan hebben op je revalidatie. Waar mogelijk blijf je dus thuis wonen om van daar uit één of meerdere keren per week voor therapie naar een van onze vestigingen te komen.

Tijdens poliklinische revalidatie trainen we bijvoorbeeld het lichaam, leren we je vaardigheden rondom het gebruik van hulpmiddelen, krijg je inzicht in je handelen, conditie en mogelijkheden en bieden we ondersteuning bij het accepteren van de situatie. Je komt onder begeleiding van een interdisciplinair team, waarbij jouw stem leidend is, en waarmee je samenwerkt aan jouw doelen. Dit team bestaat uit; een revalidatiearts, fysio- en/of ergotherapeut, logopedist, maatschappelijk werkende, psycholoog, agoog en/of een verpleegkundige. Dit team wordt altijd persoonlijk voor jou samengesteld, op basis van de doelen die je hebt.

Aan sommige poliklinische revalidatie programma’s kan een klinische observatieperiode vooraf gaan, waarin er goed gekeken kan worden naar je persoonlijke situatie. Met name voor complex chronische longaandoeningen is dit vaak van toepassing.

Poliklinisch revalideren bestaat uit een aantal fasen;

1. Verwijzing

Vraag specifiek bij je arts naar een verwijzing voor Merem Medische Revalidatie.

2. Kennismaken

We kijken en luisteren naar je. Samen beslissen we wat voor jou de beste manier vooruit is.

3. Revalideren

Met een persoonlijk zorgplan, opgesteld samen met een team van specialisten. Alles om jouw doel te behalen.

4. Thuis verder

We delen onze kennis en expertise graag met onze revalidatiepartners bij jou in de buurt en zorgen zo voor een soepele overgang naar huis.

Klinisch

Soms is een intensieve vorm van revalideren noodzakelijk voor herstel. Dit kan voorkomen na een acute aandoening (denk hierbij aan een beroerte), of een langdurige aandoening waar intensieve aandacht voor nodig is. Je hebt dan 24 uur per dag zorg nodig en wordt dan opgenomen op onze zorgcampus in Hilversum. Dit noemen we klinische revalidatie.

Tijdens klinische revalidatie woon je tijdelijk op onze zorgcampus. Dit verblijf proberen we zo aangenaam mogelijk te maken, middels éénpersoons kamers, een eigen badkamer, gratis wifi, veel faciliteiten ter ontspanning en ruimte voor je omgeving, die ook meer dan welkom zijn op de campus. Doordeweeks volg je overdag een intensief en persoonlijk behandelprogramma, wat in het teken staat van fysiotherapie, sport, ergotherapie, logopedie en gesprekken met een psycholoog of maatschappelijk werker. De maaltijden nuttig je, waar mogelijk, altijd met mede-patiënten in de gezellige woonkamers die we op de diverse afdelingen hebben. Ook in de avonduren kun je hier ontspannen, maar kun je je ook rustig terug trekken op je eigen kamer. In de weekenden ga je, als dat mogelijk is, naar huis. Wij geloven dat de combinatie tussen revalideren op een van onze vestigingen in combinatie met thuis waar je alles in de praktijk kunt brengen, essentieel is voor je vooruitgang.

Met een interdisciplinair team wordt er intensief samengewerkt om jouw persoonlijke doelen te behalen. Jouw stem is degene waar wij naar luisteren en blijft doorslaggevend, zelfs als praten (nog) lastig is. Omdat we korte lijnen hebben en er veel contact is tussen jou, je familie en je team, weten we wat er bij je speelt en kunnen we snel anticiperen op verbeteringen in je behandelplan.