Keer terug naar Merem.nl

Gespecialiseerd in de behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met chronische longaandoeningen en kinderen/jongeren met obesitas of diabetes.

Expertisecentrum
Merem (voorheen Heideheuvel) is hét specialistische behandelcentrum voor kinderen, jongeren en volwassenen met moeilijk behandelbaar astma en andere chronische longaandoeningen. Dankzij een intensieve, multidisciplinaire behandelmethode – die veel meer omvat dan uitsluitend medische zorg – geven wij chronisch zieke patiënten de mogelijkheid weer de regie over hun eigen leven te nemen en de negatieve spiraal te doorbreken. Dezelfde succesvolle behandelmethode passen we ook toe op kinderen en jongeren met ernstig obesitas of diabetes.

Interdisciplinaire zorg
Rondom elke patiënt vormen we teams met diverse deskundigen en uiteenlopende expertisen. De teams die onder leiding staan van een longarts of kinderarts werken niet alleen aan onderzoek en behandeling maar ook aan voorlichting, kennisoverdracht, conditieverbetering en terugkeer naar het sociaal-maatschappelijke leven. Kinderen gaan tijdens hun behandeling zo snel mogelijk weer naar school, volwassenen begeleiden we waar nodig terug naar de arbeidsmarkt.

Gezonder en gelukkiger leven
Tijdens het behandeltraject helpen wij de patiënt inzicht, kracht en motivatie te vinden om een gezonder en gelukkiger leven te op te bouwen en beter met zijn/haar ziekte om te gaan. Met eigen inzet en inzicht leert de patiënt grenzen te verleggen en bewaken en weer het maximale uit het leven te halen.

De patiënt staat centraal
Elk traject is een uniek, creatief en interdisciplinair maatplan, afgestemd op persoonlijke mogelijkheden en wensen.

Gemaakt door de Toekomst