Hoe gaan we bij Merem Medische Revalidatie om met het coronavirus?

Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar

De afstand van anderhalve meter is een veilige afstand om infectie te voorkomen. Binnen groepsbehandelingen en in sommige situaties op de klinische afdeling zal het niet helemaal lukken om anderhalve meter afstand te houden. Bespreek het met onze medewerkers als u meer afstand wilt houden.

 

Houd in de wachtkamer en in de gebouwen zoveel mogelijk anderhalve meter afstand tot medewerkers en/of andere patiënten binnen Merem.

Tijdens de behandeling zullen artsen en/of behandelaren waar nodig dichter dan anderhalve meter bij u of uw kind komen, zij zullen indien noodzakelijk gebruik maken van de juiste beschermingsmiddelen.

 

Mondkapjes

Onze medewerkers dragen een chirurgisch mond-neusmasker als zij zorg en/of behandeling aan patiënten bieden binnen de anderhalve meter afstand.

 

Hygiëne
Wees alert op de handhygiëne; was en/of desinfecteer zeer regelmatig uw handen. Bij het betreden van een gebouw van Merem wordt u verzocht uw handen (en eventueel die van uw kind) te wassen en/of te desinfecteren. De faciliteiten zijn hiervoor aanwezig.

Schud geen handen, maar begroet iemand op een alternatieve manier en op afstand.

Moet u onverwacht toch hoesten en/of niezen? Doe dit dan in uw elleboog.

 

Bezoekregeling

De huidige bezoekregeling blijft gehandhaafd.

 

Verdere maatregelen en verzoeken

Heeft u klachten die passen bij een coronabesmetting zoals verkoudheidsklachten, keelpijn, hoesten, benauwdheid en/of koorts? Of heeft uw huisgenoot koorts? Blijf thuis en bel uw planner of het medisch secretariaat.

Algemeen
Wanneer u met eigen vervoer komt, probeer dan ongeveer 10 minuten voor de afspraak aanwezig te zijn. Neem maximaal één begeleider mee naar uw afspraak. Wanneer het druk is bij Merem kan het zijn dat we de begeleider verzoeken om buiten te wachten (behalve bij kinderen die bij Merem al patiënt zijn).

Heeft u vragen?
Heeft u vragen die specifiek op uw (medische) situatie van toepassing zijn? Bespreek deze dan met uw (huis)arts.

 

 

 

Vragen?

Heeft u vragen over uw bezoek en/of onze maatregelen, neem dan contact met ons op.