Klinisch

Klinisch

Soms is een intensieve vorm van revalideren noodzakelijk voor herstel. Dit kan voorkomen na een acute aandoening (denk hierbij aan een beroerte), of een langdurige aandoening waar intensieve aandacht voor nodig is. Uw patiënt heeft dan 24 uur per dag zorg nodig en wordt opgenomen op onze zorgcampus in Hilversum. Dit noemen we klinische revalidatie.

Zorgcampus

Tijdens klinische revalidatie verblijven patiënten tijdelijk op onze zorgcampus. Dit verblijf proberen we zo aangenaam mogelijk te maken, middels éénpersoons kamers, een eigen badkamer, gratis wifi, veel faciliteiten ter ontspanning en ruimte voor de omgeving van de patiënt, die ook meer dan welkom zijn op de campus. Doordeweeks volgt uw patiënt overdag een intensief en persoonlijk behandelprogramma, wat in het teken staat van fysiotherapie, sport, ergotherapie, logopedie en gesprekken met een psycholoog of maatschappelijk werker. De maaltijden worden genuttigd, waar mogelijk, altijd met mede-patiënten in de gezellige woonkamers die we op de diverse afdelingen hebben. Ook in de avonduren kan hier worden ontspannen, maar kan men zich ook rustig terug trekken op een eigen kamer. In de weekenden gaat de patiënt, als dat mogelijk is, naar huis. Wij geloven dat de combinatie tussen revalideren op een van onze vestigingen in combinatie met thuis waar alles in de praktijk gebracht kan worden, essentieel is voor vooruitgang.

 

Met een interdisciplinair team wordt er intensief samengewerkt om persoonlijke doelen te behalen. De stem van uw patiënt is degene waar wij naar luisteren en blijft doorslaggevend, zelfs als praten (nog) lastig is. Omdat we korte lijnen hebben en er veel contact is tussen uw patiënt, zijn/haar familie en het team, weten we wat er bij uw patiënt speelt en kunnen we snel anticiperen op verbeteringen in het behandelplan.