Succesvolle zwemgroep voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Het zwemmen binnen reguliere zwembaden levert voor mensen met NAH vaak problemen op door onzekerheid, prikkels en het ontbreken van geschikte aanpassingen. Dit kan ervoor zorgen dat de drempel om te gaan zwemmen voor mensen met NAH te hoog wordt. Iedere woensdagmiddag vindt in De Trappenberg Almere daarom zwemtraining plaats voor mensen met NAH die zelfstandig willen bewegen in water. Esther Welp, bewegingsagoog van De Trappenberg, begeleidt deze training voor mensen met NAH, waaronder ook oud-revalidanten. Het zwemmen is zeer geschikt voor het verbeteren en onderhouden van motoriek en evenwicht.

De training wordt gegeven in samenwerking met de Edwin van de Sar Foundation. De foundation heeft als doel om de zorg voor patiënten met een hersenbeschadiging te verbeteren en ‘bewegen’ in te zetten als middel om herstel van hersenfuncties en sociaal contact te bevorderen. Zij leveren hiervoor zowel inhoudelijk als financieel een bijdrage. 
 
Wij zijn via de Edwin van der Sar Foundation gestart met revalidatiezwemmen in Revalidatiecentrum De Trappenberg Almere. Na de eerste paar keren zwemmen voelt de fysiotherapeute al iets verbetering in zijn benen en ook mijn man zelf zegt dat hij zijn conditie beter voelt worden. Het is fantastisch om te zien hoe hij in het water ook zijn benen weer kan gebruiken en hij mag zelfs mee gaan doen met de loopoefeningen! Wie weet lukt het zelfs om te leren opstaan uit zijn rolstoel en weer een paar passen te zetten… en dat na ruim 2,5 jaar!”
Echtgenote patiënt met NAH